Ons proces

Zo maakt THERMINO® hout duurzamer

Thermische modificatie is een specialistisch proces waar kennis en een zorgvuldige werkwijze voor nodig zijn. Bij THERMINO® maken we onze producten op een milieuvriendelijke manier geschikt voor een prachtige houten gevel of duurzame schutting. Dankzij stoom en warmte modificeert de samenstelling van het hout en maken we het hout duurzamer, sterk en weerbestendig. We gebruiken in ons proces geen chemicaliën.

Tijdens het thermische proces is er op meerdere momenten controle zodat we kunnen garanderen dat EXTRION® thermohout kwaliteit van de hoogste plank is.
stap 1

Vocht verdrijven

Het hout wordt klaargemaakt voor de thermische modificatie. We plaatsen het hout in de oven en met warmte zorgen we ervoor dat het vocht uit het hout verdwijnt. We voegen stoom toe om te voorkomen dat het hout gaat barsten of verbranden.
stap 2

Thermische modificatie

In deze fase modificeert de samenstelling van het hout: door thermische afbraak van hemicelluloses vinden er chemische en fysieke veranderingen plaats. Hars en andere extractiemiddelen gaan uit het hout en de kleur verandert.
stap 3

Vochtgehalte op peil brengen

Het thermisch gemodificeerde hout is bijna klaar. In de laatste fase wordt het vochtgehalte teruggebracht tot ongeveer 4%. Hierdoor wordt het hout maatvast en minder broos. Het resultaat: prachtig hout met een aanzienlijk langere levensduur.
ZO WERKT HET PRECIES

Alle stappen in het proces

Bekijk hieronder het proces van dichterbij: met deze animatie leggen we uit hoe we van niet duurzaam hout een prachtig eindproduct maken met een zeer lange levensduur.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Dank voor je inschrijving voor onze nieuwsbrief!
Oops! Something went wrong while submitting the form.